24 uur vol innovatieve juridische oplossingen: van verdwenen pakketjes tot complexe scheidingen

Uitelkaar.nl staat voor innovatieve juridische oplossingen. Daarom nemen wij 4 en 5 april 2019 deel aan de 24-uurs innovatie challenge van verzekeraar DAS. De wát? Goede vraag! Tijdens dit evenement draait het om de ontwikkeling van een online tool om juridische geschillen op te lossen. Denk hierbij aan problemen die ontstaan met een verhuurder, de sportschool of een webshop waarvan je pakket niet goed geleverd is. Maximaal 150 derde- en vierdejaars studenten van hogescholen en universiteiten doen in teamverband mee met als doel om binnen één dag een innovatieve en levensvatbare oplossing aan de jury te presenteren. Wat Uitelkaar.nl hierbij doet? Je leest het in dit artikel.

Omdat Uitelkaar.nl zelf het voortouw in Nederland neemt wanneer het aankomt op een innovatieve online oplossing voor scheidingen, is het vanzelfsprekend dat we studenten stimuleren deel te nemen aan de toekomst van vernieuwende juridische oplossingen. Wij geloven er als sociale onderneming namelijk in dat het recht toegankelijker en gebruiksvriendelijker kan zijn met een online aanpak. Alle reden om ook ons steentje bij te dragen in dit vooruitstrevende initiatief van DAS.

Studenten kunnen tijdens de hackathon kiezen voor welk juridisch probleem zij een oplossing willen ontwikkelen. Ook kunnen zij gedurende 24 uur aan de slag met een vraagstuk van Uitelkaar.nl: hoe kan scheiden minder complex worden? De oplossing moet vervolgens gepitcht worden voor een professionele jury waar onze medeoprichter Kaspar Scheltema onderdeel van is. Het winnende team ontvangt een prijs, maar het doel is ook dat het gepitchte idee daadwerkelijk verder ontwikkeld wordt na de challenge.

Wij zijn erg enthousiast over dit grensverleggende initiatief van DAS en wensen alle deelnemende studenten veel succes toe!